donderdag 6 november 2008

Reacties

Hallo allemaal,

We vinden het erg leuk als jullie reageren op de door ons gelezen gedichten, romans, en short stories. Zouden jullie dit als volgt willen doen:
- Lees het gedicht/de roman/de short story waarop je wil reageren.
- Klik onder DEZE tekst op reacties, en typ daar je bericht! Begin even met het vermelden van de titel van de short story/de roman/het gedicht, zodat iedereen meteen snapt waar je op reageert!

Alvast heel erg bedankt. Als jullie het zo willen doen, blijft ons blog overzichtelijk en dat vinden wij erg fijn!

Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar jullie reacties, dus bloggen maar! :)

Reacties van Isabel en Edine op ons blog

To his coy mistress - Andrew Marvell
Het gedicht bevat veel moeilijke woorden en uitdrukkingen wat het begrijpen van het gedicht wat lastiger maakt. De boodschap dat we niet alle tijd hebben en alles uit het leven moeten halen, wordt door de dichter duidelijk overgebracht. De driedeling van het gedicht, maakt het overbrengen van de boodschap nog makkelijker.

Gather ye rose-buds - Robert Herrick
Dit gedicht bevat dezelfde boodschap als het gedicht `To his coy mistress'. De klok tikt door. Probeer alles uit je leven te halen en ga niet zitten treuzelen. Hij heeft een paar mooie vergelijkingen gebruikt, zoals de bloem die sterft.
Sonnet 130 - William Shakespeare
Wij vinden dit een mooi liefdesgedicht, omdat hij zijn vrouw beschrijft zoals ze is. Hij maakt geen verheerlijking van de persoon, terwijl dat meestal wel gedaan wordt wanneer iemand verliefd is. Hij houdt van haar hoe ze is, ookal is ze niet zo mooi als de natuur. Het realistische in het gedicht maakt dit tot een mooi gedicht.

Return to paradise - Eliza Riley
Dit korte verhaal heeft een nogal droevig begin en we verwachtten dan ook een droevig einde waarin ze in hun vroegere paradijs alsnog uit elkaar zouden gaan. Gelukkig was dit niet het geval en willen ze toch samen verder. We vinden het leuk dat er een happy end zit aan het verhaal en dan vooral, omdat we dit tijdens het verhaal niet hadden verwacht.
Death by scrabble - Charlie Fish
Dit is zo'n verhaal waarvan je niet verwacht dat de titel precies weergeeft waar het verhaal over gaat. In dit verhaal is het wel het geval. Het einde van het verhaal verraste ons, omdat we hadden verwacht dat de vrouw dood zou gaan en niet de man. Dit kwam doordat de haat vanuit de man werd beschreven en niet vanuit de vrouw.
Butterflies - Roger Dean Kiser
De schrijver van dit korte verhaal heeft goed over het verhaal nagedacht. Het laat twee kanten van de schoonheid zien. Schoonheid is niet altijd mooi. Het is dit keer geen eenvoudig verhaal, maar een verhaal waar je bij na moet denken.
Someone to care for - Maria Goodin
Wij vonden `Someone to care for’ een grappig verhaal met een verrassend einde. Het is een verhaal waar je gemakkelijk doorheen leest. Het is grappig om te lezen hoe erg de vrouw gefocust is op haar droom, zorgen voor een baby. Ze hoeft geen perfecte man, maar een man die haar dit kindje kan geven. In feite is de man haar kind, want ze moet misschien wel net zo veel voor hem zorgen als dat ze voor het kind zou moeten doen.

Romans Loes
Wij vinden dat Loes het boek 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' goed heeft omschreven, we hadden niet allebei het boek gelezen, maar we hadden wel allebei andere Harry Potter boeken gelezen en wisten dus waar Loes over sprak. Hierdoor hebben we een goede beslissing kunnen maken of het wel of geen leuk boek vinden.
We vonden het jammer dat Loes Rosemary's baby niet op haar weblog had staan, maar Edine had het boek gelezen en zij vond het een leuk en spannend boek om te lezen.
De manier waarop Loes 'Flora's lot' beschreef sprak ons erg aan. Hierdoor hebben we ook weer een goede indruk gekregen van het boek. Isabel had het boek ook gelezen en is het helemaal eens met de mening Loes, echt een meidenboek!

Romans Lara
Het boek dat Lara heeft gelezen, 'If Beale Street could talk', klinkt vanuit haar verhalen als een mooi, serieus en emotioneel boek. Het is een goed en belangrijk onderwerp, dat de moeite waard is om over na te denken. Wij denken dat dit een mooi boek is.
Wij vonden het jammer dat Lara haar boek 'The Photograph' niet op haar blog had staan, want wij kennen allebei het boek niet en waren er wel nieuwsgierig naar, omdat de titel wel mysterious klonk.
Net als het boek van Loes (Flora's Lot) sprak ook dit boek ons aan, omdat het ons een typisch meidenboek lijkt. Lara had op een leuke manier vertelt over het boek en het feit dat het niet zo heel moeilijk geschreven was, sprak ons ook zeer aan.

Roald Dahl - The Pig
Wij vonden het gedicht wel een grappig gedicht, omdat het ongewoon is dat een varken zijn boer opeet. Bovendien komt het ook niet vaak voor dat een varken weet hoe machines etc. werken.Wij vonden de diepere gedachtenis heel goed bedacht van Lara en Loes, want ze hebben daar wel een punt te pakken. En zo kan het zijn dat een grappig gedicht, dat in eerste instantie geen achterliggende gedachte heeft, je toch aan het denken kan zetten.
Allen Ginsberg - Homework
In eerste instantie wisten wij niet zo goed waar dit gedicht over ging. Door de uitleg van Lara en Loes snappen wij dit gedicht beter. En ookal is heeft het een goed thema (de milieuvervuiling), toch vinden wij het niet zo'n speciaal gedicht.
Dorothy Parker - Love Song
Wij vonden het een romantisch gedicht, alleen die negatieve regels tussendoor waren wel telkens een verrassing. De reden die Lara en Loes hiervoor geven, hadden wij ook in ons hoofd. Ze is zo verliefd dat het pijn doet of de liefde is onbereikbaar, dat was ons ook niet helemaal duidelijk.


Onze reacties op het blog van Edine en Isabel

Roman: Jill Mansell - Falling for you
Dit lijkt ons een erg leuk boek. Lara heeft ook een boek van Jill Mansell gelezen en dit vond ze ook erg leuk, dus we denken dat ook dit boek bij ons in de smaak zal vallen. Het was best opvallend om te zien dat wij allevier ongeveer dezelfde boeken hebben gelezen, of in ieder geval boeken van dezelfde schrijvers. Dit wil zeggen dat we ongeveer dezelfde smaak hebben. We vinden dat Edine het boek goed beschrijft, waardoor wij er erg nieuwsgierig naar worden. Dit geldt eigenlijk voor alle romans die Isabel en Edine op hun blog beschrijven.

Short story: The duchess and the jeweller
Isabel en Edine zijn allebei wel enthousiast over dit korte verhaal. Ze sporen ons dus echt aan om het verhaal ook te gaan lezen en dit hebben wij dan ook gedaan. Het was, zoals Edine en Isabel al schrijven, overduidelijk dat de juwelier verliefd is op de dochter van de Duchess en dat zij hem daarmee manipuleert.
Edine en Isabel leggen ook de short stories goed uit, waardoor je geprikkeld wordt om ze te lezen.

Ben Jonson - Women are but mens shaddowes
Dit gedicht had ik zelf ook gelezen, maar snapte er net zoals Edine en Isabel de eerste keer niet veel van. Nu ik de uitwerking ervan gelezen heb zoals zij die op de site hadden staan, is het gedicht voor mij een stuk duidelijker.
Volgens ons wil de schrijver aangeven dat vrouwen niet te begrijpen zijn voor mannen en we vinden dat hij dat op een leuke manier verwerkt heeft in zijn gedicht.
Wel is er in dit gedicht sprake van een 'conceit'. Dit is een bijna wetenschappelijke vergelijking. De schrijver heeft namelijk echt heel goed nagedacht over de relatie tussen man en vrouw.

Wilfred Scawen Blunt - St. Valentine’s Day
Wij vonden het gedicht nogal saai. Het beschrijft wel veel geluk, maar er zit geen mooie boodschap in. In ieder geval geen boodschap die we eruit konden halen.
We zijn het dus helemaal eens met de meningen van Edine en Isabel. Ze hebben het gedicht wel goed uitgewerkt waardoor we toch iets geleerd hebben.

Geen opmerkingen: